Judo – Club Sportiv Scolar 1 Bucuresti

Clubul Sportiv Scolar 1 Bcuresti, prin sectia de Judo condusa de dl profesor Emanoil Cimpeanu (antrenor profesor emerit), se afla din punct de vedere sportiv si educativ, intr-o prolifica colaborare cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, in baza unei frumoase traditii.

Judo este un sport complex, spectaculos, de origine japoneza, cu tehnica de lupta prin contactul prizelor, care favorizeaza atacul ori apararea, in functie de necesitatea momentului. Fie competitional, adica in meciuri prin campionate organizate, fie in interiorul utilitarismului de autoaparare in fata agresiunilor intempestiv-cotidiene.

Orar:

În fiecare Luni de la ora 17:15 la 18:45 in Sala 2 a Centrului de Copii și Tineret al FTMB
De Marti pana Vineri de la ora 15:15 la 16:45 in Sala 2 a Centrului de Copii și Tineret al FTMB

Contact: 0736 412 883 – Emanoil Câmpean

Principiul de baza al judoului consta in :

 1) periclitarea starii de stabilitate a adversarului, folosind tehnici specifice de lupta cu scopul de a-l proiecta, tranti, arunca pe oponent cu spatele de sol ori saltea. Cu intensitate si amplitudine ori mai soft, in functie de tehnica care se doreste a fi aplicata.    

2) tehnici multiple de strangulare din diferite pozitii corporale;

3) actiuni de fortare a articulatiei cotului (singura permisa cometitional);

4) tehnici de imobilizare si lupta la sol care implica punctele doi si trei.

5) extra-competitional, jiu-jitsu, actiuni ofensive si defensive, de riposta controlata, asupra tuturor articulatiilor corpului, cu prioritate pe vulnerabilitatea de miscare creata ori anticipata la adresa agresorului.  

5) multe jocuri emulative, solicitante fizic si intelectual, care stimuleaza dorinta de victorie si fair-play-ul.   

6) Dezvoltarea indispensabila a calitatilor motrice :
– indemanarea
– viteza
– forta
– rezistenta  

7) cantonamente de pregatire fizica (si relaxare)

8) socializare prin dezvoltarea empatiei, a coeziunii de echipa. Ne pregatim de razboi, este un fel de a spune, pentru a putea impune o pace echitabila si decenta.

9) Calitatile intrinseci si practice dezvoltate prin judo si pedagogia implicit predata sunt : increderea in fortele proprii, curajul, tenacitatea, dorinta de autodepasire de sine, calitati volitive (de vointa) marite, echilibrul mental, educatia afectiva prin corectitudine, coordonarea motrica, echilibrul kinestezic superior, spontaneitatea si acuratetea reactiilor fizice si… obtinerea unei suprematii fizice care confera viitoare oportunitati profesionale tinerilor care care vor reusi depasirea unui prag de performanta valoric.  

10) ‘’It is better to be a warrior in a garden then a gardener in war’’  Bruce Lee. 

Orar:

În fiecare luni de la ora 17:15 la 18:45 in Sala 2 a Centrului de Copii și Tineret al FTMB
De marti pana vineri de la ora 15:15 la 16:45 in Sala 2 a Centrului de Copii și Tineret al FTMB

Contact: 0736 412 883 – Emanoil Câmpean