Cercul de consultanta juridica pentru tineri

Asociatia LIGA AVOCATILOR DIN ROMANIA lanseaza proiectul: AVOCATUL MEU
 – un cerc de consultanta juridica pentru tineri –

 

Salut! Ai făcut cumva mica greșeală de a pune o poza pe insta, şi acum cineva o foloseşte ca să te șantajeze? Sau ai primit vreodată o amendă pe nedrept? Ai fost martor la o ilegalitate sau infractiune și nu ai știut cum sa acționezi?

Dacă răspunsul tău este DA!” atunci noi te putem ajuta si o facem cu mare plăcere! Trebuie doar sa vii la noi, la Centrul pentru Copii și Tineret!

Contact:
Av. Dan Negoiţă – Președintele Ligii Avocaților din România
Telefon: 0747.600.519

În cadrul acestui proiect urmărim să îndrumam tinerii și să îi ajutăm să înteleaga pericolele existente atât pe social media, cât și în viața de zi cu zi. Deoarece în ultima perioadă, un numar tot mai mare de tineri este expus desfășurării unor activitați care pot atrage atât răspunderea civila, cât și răspunderea penală pornind, cu titlu de exemplu, de la falsificarea datelor din cartea de identitate pentru a accede într-un club de noapte și până la deținerea de droguri. 

În practica judiciară s-a constatat faptul că tinerii nu au cunoștinte elementare, de bază cu privire la normele legale incidente activităților specifice unei anumite perioade de vârstă. Proiectul își propune să aducă în atenția tinerilor “faptele nevinovate” care pot avea ca urmare atragerea răspunderii civile sau chiar penale, precum și efectele pe termen lung a acestora asupra dezvoltării personale și carierei profesionale a unui tânăr.

 

Te așteptăm în fiecare miercuri de la 16:00 la sediul Centrului pentru Copii si Tineret pentru a lua parte la ședinte 1 la 1 de consiliere și asistență juridică, ședinte unde confidenţialitatea discuţiilor și informaţiilor este garantată. Acestea găzduite de Liga Avocaților din România, în biroul 5B din cadrul Centrului pentru Copii și Tineret al FTMB.
De asemenea, special pentru tine, lunar, în Sala de Conferințe se va ține câte un seminar pe diferite teme de interes. Acesta va fi anunțat pe canalele de media ale FTMB.

Contact:
Av. Dan Negoiţă – Președintele Ligii Avocaților din România
Telefon: 0747.600.519


Surse foto: Pinterest