Shotokan Karate – Asociatia Clubul Sportiv Kame Karate

“Asociaţia Club Sportiv Kame Karate din Bucureşti a fost înfiinţată în anul 2017.

Scopul clubului constă în desfăşurarea, iniţierea şi pregătirea sportivilor, selecţionarea, participarea la competiţii sportive interne şi internaţionale.

Facem parte din comisia de Shotokan şi suntem afiliaţi la Federaţia Română de Karate (FRK), federaţie care la rândul ei este afiliată la Word Karate Federation WKF, fiind singură federaţie de karate recunoscută de Comitetul Olimpic Internaţional (IOC).

Shotokan este un stil de Karate, foarte răspândit în lume. Shotokan se traduce prin “Şcoala lui Shoto”, după porecla (Shoto) sub care era cunoscut maestrul Funakoshi, dar există şi alte interpretări cum ar fi “Şcoala bradului şi a valului”. Aici, bradul (care este mereu verde) simbolizând veşnica tinereţe a concepţiilor şi neîncetata lor înnoire, iar prin val, munca necurmată care trebuie depusă pentru a putea însuşi aceste principii, munca asemenea valurilor care lovesc neîncetat ţărmul.

 

Acest stil pune accentual pe poziţiile adânci şi lungi, pe tehnicile eficace în lupta de la distanţă şi pe dezvoltarea vitezei. Tehnicile de mâini şi cele de picior apar în proporţii egale.

Stilul Shotokan foloseşte două exerciţii de bază:

–> kata – set de tehnici prestabilite mimând lupta cu adversari imaginari

–> kumite – lupta cu adversar real

 

În karate sportiv se organizează competiţii de kata şi de kumite.

Sportivii clubului nostru practică şi kata şi kumite, iar rezultatele sunt pe măsura muncii pe care ei o depun alături de sensei Adrian Ghinea şi de Marian Popescu.

KARATE înseamnă DISCIPLINĂ ŞI RESPECT.”, a declarat pentru FTMB domnul Dan Guna – Preşedintele Asociaţiei Club Sportiv Kame Karate. 

Incepand cu anul 2019, Clubul Sportiv Kame Karate desfasoara antrenamente de karate in cadrul Centrului pentru Copii si Tineret;

Parteneri: Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti si Asociatia Club Sportiv Kame Karate

Orar:
În fiecare Marți de la ora 20.30 la 22:00 în sala 2 a Centrului de Copii si Tineret al FTMB.
În fiecare Joi de la ora 20.30 la 22:00 în sala 1 a Centrului de Copii si Tineret al FTMB.

Contact: +40 771 180 811