Natură și Educație – Pădurea Ordoreanu – 25.06.2021

Vineri, 25.06.2021, în Pădurea Ordoreanu a avut loc proiectul ”Natură și Educație” în cadrul căruia s-au desfășurat activități de cunoaștere a pădurii, precum sporturile pădurii: orientare, nordic walking* și drumeții.
Prin acest proiect am dorit să le prezentăm tinerilor din comunitățile apropiate de o pădure (ecosistem forestier), importanța acesteia atât asupra mediului înconjurător cât și impactul pe care o simplă plimbare prin pădure poate să ”îți încarce bateriile”. Acest proiect a început încă din data de 30 Mai și se va derula până pe 30 Septembrie 2021.

*Nordic walk, sau mersul nordic este o activitate sportivă de receere desfășurată în aer liber. Deși se mai numește și ”mers”, această activitate presupune mult mai mult decât simplitatea de a pune un picior în fața celuilalt. Viziunea acestui sport este de a solicita întreaga musculatură prin utilizarea de ”bețe pentru nordic walking” (acestea fiind diferite față de bețele clasice pentru drumeții pe munte). – Pentru a citi mai multe despre acest subiect vă invităm să citiți articolul următor https://revista.ftmb.ro/despre-nordic-walking/